Repríza vlaňajšieho finále v jasnej réžii Michaloviec, Dubnica nedala šancu Bratislave

Vložené 17. kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy prinieslo až tri tisícové návštevy. Očakávanú reprízu vlaňajšieho finále ovládli Michalovce, doma vysoko zdolali Skalicu a upevnili si pozíciu na čele tabuľky. Naopak, Záhoráci sa trápia a prehlbujú svoje manko na 5. mieste, odkiaľ strácajú na lídra už 12 bodov. Favoriti v ďalších stretnutiach nezaváhali, hoci Trnava poriadne potrápila druhý Martin. Dubnica nad Váhom si hladko poradila s HC Bratislavou, Topoľčany porazili Prešov na nulu a Humenné uštedrilo "Béčku" Nových Zámkov pätnásť gólov. 

 

Výsledky 17. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HC Mikron Nové Zámky B – MHK Humenné 0:15 (0:7, 0:6, 0:2)

Góly: 3. Vrábeľ (Krajňák, Markuš), 4. Bylina (Solomonchak, Baláž), 5. Fedorko (Babynets), 8. Babynets, 14. Bylina (Solomonchak, Baláž), 17. Majerník (Kamenický, Šiňanský), 20. Vrábeľ (Krajňák, Markuš), 24. Vrábeľ (Markuš), 28. Krajňák (Ondrej), 32. Vaško (Babynets), 34. Majerník (Kamenický), 38. Vrábeľ (Markuš, Mačkovič), 40. Buraľ, 50. Fedorko (Vaško, Cibák), 57. Fedorko (Michalčin, Babynets). Strely: 16:77. Vylúčenia: 2:2 na 2 min. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Píšťanský – Beniač, Jedlička. Diváci: 28.

Nové Zámky B:  Glosár – Kudrna, Štefánik, Židulják, Evdokimov, Petro, Šimko, Danilov – Dobrotina, Buc, Maroš – Hariš, Vörös, Janka – Dybanev, Gubó, Ryšavý – Mihalčin, Brza.

Humenné: Sidor (32. Kasarda) – Ondrej, Buraľ, Krempaský, Mačkovič, Cibák, Mihalčin – Baláž, Bylina, Solomonchak – Fedorko, Babynets, Vaško – Krajňák, Vrábeľ, Markuš – Šiňanský, Majerník, Kamenický.

Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Nové Zámky
Súboj v Nových Zámkoch mali od úvodu v rukách hostia z Humenného. Skóre otvorili už v 3. minúte zásluhou Vrábeľa a do úvodnej sirény vyťahoval Glosár puk spoza chrbta ešte päťkrát. Kanonáda hostí neprestala ani po prestávke, v druhej tretine uštedrili domácim sedemgólovú nádielku. Do šatní sa po 40. minútach išlo za stavu 0:13 pre Humenné. Posledná tretina sa už len dohrávala, domáci neskórovali, no inkasovali ešte dvakrát. V bráne Humenného si po osem úspešných zásahov pripísali Kasarda so Sidorom, ktorí sa prestriedali v polovici stretnutia. Domáce Nové Zámky teda nevyužili ani jednu zo 16 striel, na druhej strane hostia skórovali 15-krát zo 77 streleckých pokusov. Humenné si po vysokej výhre 15:0 odváža tri body do tabuľky, Novozámčania na svoje prvé body stále čakajú.

 

HK Martin – HK Gladiators Trnava 6:3 (3:0, 1:2, 2:1)

Góly: 16. Brezniak (Tabaček, Markovič), 17. Jurášek (Burzík, Pokrivčák), 19. Barto (Brveník, Markovič), 33. Jurášek (Pacalaj, Paulíny), 57. Oravec (Poliaček, Pokrivčák), 59. Brezniak (Jurášek) – 27. Valo (Schmidt, Klein), 35. Hrbáčik (Mrava, Valo), 45. Klema (Škokor, Olša). Strely: 51:33. Vylúčenia: 5:3 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Vido – Číž, Hanko. Diváci: 1928.

Martin: Gavalier – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Martančík, Junas – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník.

Trnava: Kutej – Kuna, Klein – Burian, Kohút – Kis, Kormúth – Housa – Ševčík, Schmidt, Szalay – Hrbáčik, Valo, Mrava – Škokor, Klema, Olša – Grell, Lindeman, Mikeš.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
V zápase sa síce očakával dobrý vstup domácich hokejistov, tí si ale na úvodný gól museli počkať do 16. minúty kedy sa presadil Brezniak. O druhý gól stretnutia sa postaral Jurášek, ktorý napodobil spoluhráča a umiestnil puk pod hornú žŕdku. V závere tretiny dokázal využiť presilovú hru Barto a vyhnať z bránky Kuteja. Jeho spoluhráč Bruchač sa v druhom dejstve najskôr prizeral využitej dvojnásobnej presilovej hre svojho tímu s gólovou koncovkou Szalaya. V 33. minúte však v obrane hostí chýbal hráč a na svoju príležitosť si pri žŕdke počkal Jurášek. Za nepriaznivého stavu vzal zodpovednosť na svoju hokejku Hrbáčik, v druhej tretine vyšiel hosťujúcim hráčom i protiútok so zakončením Klemu. Hostia sa dotiahli na súpera na rozdiel gólu a nechýbalo veľa, aby sa im podarilo i vyrovnať. Drámu však nedovolil Oravec, ktorý využil prehustený priestor pred bránkou a dokázal streliť piaty gól. V závere sa Trnava odhodlala k hre bez brankára, Brezniak bol ale proti tomu aby sa opäť dostala do zápasu a gólom do prázdnej bránky rozhodol duel.

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Vyšiel nám úvod zápasu. Prvá tretina bola z našej strany výborná, mali sme niekoľko príležitostí. V jej druhej polovici sme dokázali streliť tri góly, ktoré nás upokojili. Pamätám si stretnutie, ktoré sme hrali v Trnave, boli to nervy až do konca pretože veľa príležitostí zostalo z našej strany nevyužitých. V druhej tretine sme si zápas skomplikovali sami našimi vylúčeniami. Hra sa vyrovnala. Boli sme radi keď sa nám podarilo streliť štvrtý gól a odskočiť súperovi, najmä keď sme sa dostávali pod tlak. Bolo potrebné pridať. Čo sa týka tretej tretiny, v nej sa hra vyrovnala. Mali sme síce dostatok príležitostí, nedokázali sme spočiatku ale trafiť ani len prázdnu bránku. Takisto musím pochváliť gólmana hostí, ktorý v bránke čaroval. Som rád, že sa nám podarilo streliť piaty gól, boli to nervy. Nakoniec sme pridali i šiesty do prázdnej bránky. Výsledok 6:3 určite teší, zápas bol ale o niečo nervóznejší ako by sme si priali. Aj preto som rád získaniu všetkých troch bodov."

Rudolf Macko (tréner HK Trnava): "Do Martina sme sa tešili nakoľko je tu výborné hokejové prostredie. To sa aj potvrdilo, najmä z pohľadu diváckej kulisy. Hráčom sa vždy pred plným domom lepšie hrá. Úvodnú tretinu sme ale v závere zaspali, súper na nás vybehol, vytvoril si niekoľko príležitostí a dokázal sa trikrát presadiť. Prišlo k striedaniu brankárov, nášho druhého brankára Petra Bruchača musím pochváliť. Za nepriaznivého stavu sa prezentoval vynikajúcim výkonom. V ďalšom priebehu hry sme si dokázali vytvoriť niekoľko príležitostí, ktoré nám vyšli. Zo stavu 3:0 bolo razom 3:1, súper dával na 4:1, za tohto stavu sme sa dotiahli na súpera na rozdiel gólu. Dve tretiny si diváci určite prišli na svoje, i keď domáci mali tlak, my sme sa snažili pred bránkou prehusťovať priestor pričom nás brankár stále držal nad vodou. Prvá tretina nás určite mrzí, tretiu sme už hrali viac – menej vabank. Chceli sme využiť power-play, súper sa ale dokázal presadiť. Výkon v určitých častiach hry sa mi pozdával, zo zápasu sa musíme poučiť. Stretnutie je treba hrať celých 60 minút ak chceme uhrať solídny výsledok. Súperovi gratulujem k víťazstvu, mrzí nás, že sme nedokázali získať aspoň bod. Veľmi sme po ňom túžili." 

 

HC Topoľčany – HC Prešov 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Góly: 3. Uhnák, 38. Kováčik (Kalináč, Kluka), 40. Kalináč (Bečka, Podstavek), 45. Podstavek (Tábi, Král), 51. Bečka (Šťastný), 54. Bečka (Dvonč). Strely: 47:32. Vylúčenia: 3:3 na 2 min., navyše Magdolen 5+DKZ za bodnutie. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Purgat – Michna, Kovalík Diváci: 1080.

Topoľčany: Komžík – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Duran, Grman – Tábi, Laššo, Podstavek – Kluka, Kalináč, D. Gergel – Uhnák, Tomčák, Bečka – A. Gergel, Šťastný, Dvonč.

Prešov: Babik (45. Marcinek) – Nociar, Dubina, Španko, Matejovie, Kováč, Liubimov – P. Halama, M. Halama, Magdolen – Novotný, Marcinek, Hrabčák – Lamač, Tužinský, Novák – Lunter, Stena, Lupták.

Dopisovateľ: Michal Škripec, HC Topoľčany
Do stretnutia nastúpili Topoľčany so staronovou posilou Martinom Kalináčom. Zápas začal vo vysokom tempe, hneď v tretej minúte využili domáci svoju prevahu gólom Martina Uhnáka. Úvodnú tretinu odohrali Topoľčany väčšinou v útočnom pásme, ale gólovo sa im už nepodaralo presadiť. Do druhej tretiny nastúpili domáci oslabení o dvoch hráčov, čo sa súperovi nepodarilo využiť. V 37. minúte Magdolen bodnutím fauloval domáceho hráča, za čo si vyslúžil trest 5+DKZ. V 38. minúte sa Topoľčanom hneď podarilo toto vylúčenie potrestať gólom a presilovka pokračovala. Domáci ju znova využili v 40. minúte a zvýšili na 3:0. Albín Podstávek v záverečnom dejstve vyhnal hosťujúceho brankára z brány štvrtým gólom. Posledné dva góly pridal Patrik Bečka a uzavrel stav stretnutia na konečných 6:0.

 

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Skalica 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Góly: 10. Róth (Safaraleyev, Hopkovič), 28. Cútt (Valečko, Banovský), 30. Hamráček (Chalupa, Novický), 48. Linet (Róth), 55. Róth (Linet, Cútt), 57. Novický (Chalupa, Hamráček) – 36. Jaša (Trávniček, Jurák), 57. Štumpf (Jurák). Strely: 45:26. Vylúčenia: 3:6 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Homola, Jobbágy. Diváci: 1639.

Michalovce:  Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Pulščák – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Banovský, Cútt, Mesaroš – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Skalica: Romančík – Janík, P. Kotzman, Mrázik, Pač, Straka, Hílek, Škápik, Trávniček – Kniazev, Hujsa, Vaškovič – Štumprf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, A. Kotzman.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Skaličania pricestovali na Zemplín po dvoch prehrách v rade, ktoré chceli odčiniť práve v repríze lanského finále. A gólovo mohli udrieť ako prví, keď strelu Hujsu zastavila žrdka michalovskej brány. Na druhej strane neprekonal Romančíka z dobrej pozície Jakub Linet. V štvrej minúte putoval na trestnú lavicu Safaraleyev, jeho faul ale hostia gólovo nepotrestali a mohli za to pykať. Hneď po návrate z trestnej lavice sa totiž ruský útočník v službách Dukly pustil do ofenzívnej akcie a iba kúsok chýbal, aby sa mu nepodarilo zasunúť puk za Romančíkov chrbát. V desiatej minúte sa už ale Michalovčania tešili z úvodného gólu. Do prečíslenia sa dostali Safaraleyev s Róthom, ktorý nikým nestrážený zasunul puk za Romančíkov chrbát – 1:0.

Aj v druhej tretine pokračoval zaujímavý hokej z oboch strán. Chlieb zápasu sa lámal v prvej desaťminútovke tejto časti. Michalovský brankár Adam Trenčan sa najskôr zaskvel pri tutovkách Okoličányho s Mrázikom, Safaraleyev zase na druhej strane neuspel z trestného strieľania nariadeného po faule na Chalupu. Skóre sa menilo až v 28. minúte. Valečko napriahol od modrej a jeho strelu tečoval do siete Radovan Cútt. O dve minúty neskôr ušiel obrane Skaličanov Lukáš Hamráček, ktorý nekompromisne upravil na 3:0. Hostia následne neuspeli pri brejku dvoch na jedného. V 35. minúte Jaša ale už v presilovke znížil na 1:3.

Aj úvod tretej tretiny patril hosťom, Adam Trenčan sa opäť vyznamenal pri šanciach Jaša a Okoličányho. Za nevyužité šance prišiel trest. Mário Róth nabil v 47. minúte Jakubovi Linetovi a najproduktívnejší hráč súťaže zvýšil na 4:1. Tento gól definitívne zlomil zápas na stranu Zemplínčanov. Tí následne pridali v 55. minúte Róthom piaty a o dve minúty neskôr Novickým šiesty gól. Skaličanom sa už podarilo iba kozmeticky upraviť skóre, keď na konečných 6:2 upravoval Daniel Štumpf.

 

MHK Dubnica nad Váhom – HC Osmos Bratislava 6:2 (3:1, 2:0, 1:1)

Góly: 3. Lantoš (Kristín, Jarábek), 8. Kútny (Brňák, Trenčan), 14. Kokavec (Ďuriš), 29. Kokavec (Hlaváček, Krajči), 39. Trenčan (Brňák, Jarábek), 47. Trenčan (Kútny, Jakubík) – 17. Musliu (Vidovič, Prokop), 51. Brodek (Čech). Strely: 34:33. Vylúčenia: 7:2 na 2 min., navyše Pavešic 5+DKZ za napadnutie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Nosek, Jurčiak. Diváci: 469.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Brňák, Jarábek, Rehák, Matejovič, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Plavecký – Trenčan, Lantoš, Kristín – Krajči, Ďuriš, Kokavec – Kanaet, Jakubík, Kútny – Medek, Prna, Vakhrameev.

HC Bratislava: Mega – Vidovič, Ficel, Juriga, Puš, Hřebíček, Pavešic, Čech, Guoth – Danišovský, Prokop, Musliu – Mikolášek, Smolka, Brodek – Šalka, Kratochvíla, Klučiar – Ondris, Mlynčár, Bednarič.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
Zápas začali obidve mužstvá v tempe a už v 3. minúte zavelil Lantoš gólom do postupného trháku. V 8. minúte Kútny zavesil nekompromisne do pravého rožku. A keď v 14. minúte Kokavec zvýšil už na 3:0, vyzeralo to, že bude cez prestávku hlučno v kabíne hostí. Nakoniec ale zmiernil situáciu v 17. minúte Musliu gólom na 3:1. V druhej tretine opať Kokavec a Denis Trenčan gólom do kabíny dostali Dubnicu do pokoja na 5:1. V 47.minúte opať rovnako druhýkrát nezaváhal domáci Trenčan a v 51. minúte definítivne upravil skóre stretnutia za hostí Brodek na 6:2. Hostia ešte nevyužili posledných päť minút presilovky a hlavne neprekvapili celý zápas pozorne chytajúceho domáceho brankára Gibla.

 

HK 95 Považská Bystrica - HK Spišská Nová Ves 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)  PREDOHRANÉ V PIATOK

Góly: 10. Ďurina (Drevenák, Zlocha), 10. Németh (Mokrohajsky, Koleda), 49. Koleda (Németh, Trška), 55. Cíger (Ligas) – 19. Zwick. Strely: 34:27. Vylúčenia: 7:9 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hatala – Nosek, Drblík. Diváci: 183.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Dubeň, Augustín, Leško, Niník, Trška, Vrančovič – Cíger, Ligas, M. Dolinajec – Ďurina, Zlocha, Drevenák – Koleda, Németh, Mokrohajský – Rodionov, M. Turan, Mokrohajský.

Spišská Nová Ves: Surák – Vantroba, Knižka, Kyčák, Soveľ, Krmenčík, Česánek, Turan, Peterek – M. Nagy, Olejník, I. Novák – Zwick, Vartovník, D. Mikula – M. Findura, R: Štrach, Olejník – Polomský, Ludányi.