Spišiaci obrali Martin o bod, Dubnica predviedla fantastický obrat

Až štyri dramatické zápolenia prinieslo 7. kolo našej druhej najvyššej hokejovej súťaže. O prevapenie sa postarali Spišiaci, keď doviedli duel s Martinom až do samostatných nájazdov. V riadnom hracom čase sa neskončil ani súboj Topoľčian s Bratislavou. Najviac pozornosti pútal šláger v Dubnici, kde videli diváci 13-gólovú prestrelku a fantastický obrat domácich. Tí prehrávali so Skalicou už 3:5, no piatimi gólmi otočili zápas vo svoj prospech. Na body siahal po dlhšom čase Prešov, v Humennom napokon ale tesne prehral. Rozdielom triedy zvíťazili Michalovce nad Trnavou a Považská Bystrica v Nových Zámkoch. 

 

Výsledky 7. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

 

MHK Humenné – HC Prešov 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)

Góly: 13. Pavúk (Fedorko, Vaško), 29. Šiňanský (Majerník), 31. Markuš (Mikula, Mačkovič), 54. Žitný (Evstigneev) – 8. Marcinek (Novotný), 12. Kohút (Novák, Tužinský), 40. Marcinek (Novotný, Kohút). Strely: 34:25. Vylúčenia: 4:5 na 2 min., navyše Buraľ 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Gavalier, Wolf. Diváci: 680.

Humenné: Spodniak – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Michalčin, Komloš, Evstigneev, Krempaský – T. Klíma, Bylina, Jokeľ – Vaško, Mikula, Fedorko – Markuš, Vrábeľ, Žitný – Kamenický, Majerník, Šiňanský.

Prešov: Bábik – Gábor, I. Kohút, Španko, Nociar, Dubina, Kováč, Rudy, Petrík – D. Novák, Tužinský, K. Ľupták – P. Marcinek, Stena, Novotný – K. Lunter, P. Halama, Magdolen – Miščík, Lamač, Hrabčák.

Súhrn zaslal klub MHK Humenné
Humenčania museli vyskladať nový prvý útok, chýbali legionári Solomonchak i Babinets, súper vykorčuľoval s troma posilami, napr. Marcinek, ktorý hrá aj za „áčko“ Zvolena. V 3. min. hrali domáci presilovku, za humenskou bránou sa od brankára a odrazom mantinelu dostal puk s prešovskému Novákovi, ktorý opustenú bránu „levov“ minul. Prešovčania pohrozili aj pri svojej presilovke, na nepríjemný teč Spodniak včas reagoval, ale v 7. min. už na strelu Marcineka zblízka nemal nárok. V 10. min. mali hostia opäť početnú výhodu, znovu ju využili 7 sekúnd pred vypršaním humenského trestu – 0:2. Reagovala druhá domáca formácia, spoluprácu Mikula – Fedorko zakončil strelou spomedzi kruhov obranca Pavúk. V 14. min. skĺzol Kamenickému v dobrej pozícii puk z hokejky, domáci tlak nabral na sile v 30-sekundovej presilovke 5 na 3, Fedorko netrafil v tutovke prudký puk, bekhendový blafák nezúročil Markuš.

Aj do druhej tretiny si domáci preniesli snahu, šancu nevyužil Vrábeľ, brankár Babik bol v jednom „ohni“, v 29. min. zamiešal puk za bránou súpera Majerník, vo vhodný okamih prihral Šiňanskému, ktorý vedel, čo spraviť – 2:2. „Levy“ neprestávali „koňarov“ tlačiť, v 31. min. strelu Markuša vyrazil Babik betónom pred seba a Mikula pohotovo skóroval – 3:2. Rýchly prienik Bylinu popri mantineli zastavil až brankár, ktorý kryl aj jedovku Vrábeľa. V 34. min. sa vydaril hosťom prienik, Stena v šanci zlyhal, v 37. min. vyslal dve dobré strely Novotný. Zachránil Spodniak i obetavý obranca. V závere druhého dejstva sa sypali šance z oboch strán, v čase 39:22 min. vyrovnal Marcinek.

Už po 20. sekundách tretej tretiny sa dostal do šance hosťujúci Tužinský, na druhej strane tesne minul Fedorko. V 45. min. Babik vykryl betónom Vaška, priam zázračne zachránil po dorážke Žitného. V 48. min. poslal rozhodca pod sprchy Buraľa, domáci sa enormne snažili získať späť vedenie, v 54. min. pri signalizovanom prešovskom vylúčení našliapol z vlastnej polovice Žitný, prešiel cez dvoch obrancov, bol opäť faulovaný, ale blafák zasunul medzi Babikove betóny. Záverečné tri minúty sa odohrali takmer bez prerušenia, 34 sekúnd pred sirénou vzali hostia tajm, „levy“ však tri body nepustili.

Milan Staš, tréner Humenného: „I keď mali Prešovčania iba jediné víťazstvo, chlapcov som upozorňoval, že takéto zápasy sú najťažšie. Podvedomie zapracovalo, začali sme laxne a dali súperovi náskok 2:0. Vývoj sme otočili, ale opäť našou chybou padol vyrovnávajúci gól na 3:3. Snahou sme strhli výhru na svoju stranu, myslím, že o ten gólik sme boli aj lepší. Sme mladé mužstvo, nemôžeme si dovoliť nikoho podceniť, stále musíme vstúpiť do zápasu 100-percentne koncentrovaní. Iba tak sa dostaví želaný výsledok

Slavomír Chlebec, tréner HC Prešov: „V našej situácii potrebujeme každý bod ako soľ. Mužstvo sme dali dokopy za pochodu, prišli chlapci, ktorí patria k ťahúňom, ale máme veľa mladých, ktorí individuálnym prístupom nie sú až tak nápomocní. Musíme byť trpezliví. Vstup do zápasu sme mali dobrí, viedli sme 2:0, ale nepokrytie hráča, ktorý nakorčuľoval od modrej čiary bol pre domácich povelom k obratu. I keď sme boli Humenčanom vyrovnaným súperom, dvakrát sme inkasovali. Do 54. minúty sme držali remízový stav 3:3, šance boli na oboch stranách, mohli sme rozhodnúť aj my. I keď skórovať mohli aj domáci, veľmi dobrý výkon predviedol brankár Babik, podržal nás. Evidentným jazýčkom na váhach sa ukázalo posilnenie humenského mužstva košickými hráčmi, aj Žitný pri rozhodujúcom štvrtom góle prešiel celé klzisko a gólovo zakončil. Psychicky je to pre nás ťažké, lebo Zvolen musel podať Prešovu pomocnú ruku, aby sa hokej udržal.“
 

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Gladiators Trnava 9:2 (4:0, 5:1, 0:1)

Góly: 5. Chalupa (Bánovský, Valečko), 17. Safaraleyev, 17. Mesaroš (Hamráček, Hančák), 20. Linet (Hopkovič, Novický), 21. Bánovský (Cútt, Chalupa), 29. Mašlonka (Gavrik, Piatak), 30. Linet (Safaraleyev, Pulščák), 37. Róth (Bdžoch, Linet), 40. Linet (Balko, Róth) – 25. Valo, 58. Valo. Strely: 48:19. Vylúčenia: 0:2 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Korba – Novotný, Janiga. Diváci: 600.

Michalovce: Tkačík – Bdžoch, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Balko, Pulščák – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Cútt, Banovský – Safaraleyev, Linet, Róth – Mesaroš, Toma, Hamráček.

Trnava: Brucháč – Schmidt, Šimek, Mihalko, Poláček, Burian, Klein, Housa, Šanko – Olša, Hrbáčik, Ševčík – Škokor, Valo, Hudec – Ftáčnik, Klema, Lukačovič – Grell, Lindeman, Mikeš.

Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Ingema Michalovce
Michalovčania nastúpili zhurta. Už v úvodných sekundách viackrát Trnavčanom podkúrili. Tí na chvíľu odolávali, no v piatej minúte už ale bolo 1:0, keď Valečkovu strelu do siete tečoval Samuel Chalupa. Následne sa na chvíľu michalovský gólostroj zastavil, čo mohol využiť na vyrovnanie Martin Grell, ktorého ale vychytal Tomáš Tkačik. Svojou nepremenenou šancou trnavský útočník naštartoval michalovský gólostroj. V pätnástej minúte upravil na 2:0 Safaraleyev, ktorého nahodená strela skončila v sieti, v sedemnástej dal na 3:0 Mesaroš a skóre prvej časti uzavrel v záverečných sekundách Jakub Linet – 4:0.

Michalovský gólostroj pokračoval aj v druhej časti. Hneď v jej úvode pridal piaty gól Tomáš Banovský. Potom prišli aj chvíle hostí. Po nedorozumení brankára Tkačika s obranou znížil vo vlastnom oslabení Ondrej Valo. To ale nič nezmenilo na to, že Dukla si naďalej išla po siedme tohtosezónne víťazstvo. V rozpätí niekoľkých sekúnd sa presadili Mašlonka s Linetom, v 37. minúte pridal gól aj Mário Róth, no a skóre na góly bohatej druhej časti uzavrel v posledných sekundách Jakub Linet, ktorý tým pečatil svoj hetrik.

V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Hosťom sa zásluhou Valovho druhého gólu podarilo skorigovať, no nič to nezmenilo na michalovskom vysokom víťazstve.

 

MHK Dubnica nad Váhom – HK Skalica 8:5 (1:2, 3:3, 4:0)

Góly: 19. Kristín (Macek, Lantoš), 22. Krajči (Hohl, Ďuriš), 34. Kokavec (Ďuriš, Jarábek), 40. Krajči (Kokavec, Ďuriš), 43. Kristín (Macek), 46. Kokavec (Serkin, Rehák), 50. Kokavec (Krajči, Hohl), 60. Hohl (Kristín) – 10. Vaškovič (Trávniček, Janáč), 19. Okoličány, 26. Jaša (Kotzman), 36. Štumpf (Trávniček), 37. Janáč (Jurák). Strely: 47:35. Vylúčenia: 7:8 na 2 min., navyše Kokavec 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach, M. Novák – Nosek, Jurčiak. Diváci: 481.

Dubnica nad Váhom: Pajpach (37. Gibl) – Brňák, Jarábek, Rehák, Serkin, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Kozachuk – Macek, Lantoš, Kristín – Krajči, Ďuriš, Kokavec – Kanaet, Jakubík, Kútny – Mrava, Vakhrameev, Medek.

Skalica: Trutt – Janík, Mowrey, Pač, Trávniček, Straka, Hílek, Mrázik, Vanek – Štumpf, Hujsa, Kutálek – Vaškovič, Jurák, Janáč – A. Kotzman, Dufek, Okoličány – Pa. Kotzman, Jaša, Trnka.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
Skaličanom vyšiel vstup do stretnutia a napriek tomu, že nevyužili presilovú hru 5 na 3, chvíľu po nej dostal Ľubo Vaškovič hostí do vedenia. Necelé dve minúty pred koncom prvej časti zvýšil na dvojgólový náskok Dávid Okoličány, ale toto vedenie vydržalo iba 31 sekúnd, keď dokázal ešte v prvej časti kontrovať Miroslav Kristín.

Vstup do druhej časti vyšiel Dubnici, ktorá zásluhou Róberta Krajčího po 87 sekundách vyrovnala. Ale už v 26. minúte Skalica opäť viedla po presnom zásahu Davida Jašu, ktorému asistoval Pavol Kotzman. Lenže už v 34. minúte bolo opäť vyrovnané, keď sa presadil Michal Kokavec. Divoký duel pokračoval aj naďalej, keď Záhoráci v priebehu 32 sekúnd dvakrát prekonali defenzívu domácich a Daniel Štumpf a Patrik Janáč upravili na 5:3. Možno zlomový okamih nastal v poslednej minúte tretej časti, keď Krajči svojim druhým gólom 13 sekúnd pred sirénou znížil na rozdiel jedného gólu.

Tretia tretina už bola plne v réžii domácich hokejistov, ktorí štyrmi presnými zásahmi dokonale otočili vývoj stretnutia a pripravili Skaličanom prvú prehru v riadnej hracej dobe.

 

HC Topoľčany – HC Osmos Bratislava 2:1sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Góly: 26. Hruška, rozh. náj. Tomčák – 49. Kalináč (Valjent). Strely: 55:53. Vylúčenia: 7:5 na 2 min., navyše Tomčák 10 min. OT za vrazeie na mantinel. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Stano, Mĺkvy – Danko, Jedlička. Diváci: 852.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Duran, A. Gergel – Podstavek, Tomčák, Bečka – Kluka, Uhnák, Dvonč – Pekarčík, Laššo, Tábi – Grman, Klenko, D. Gergel.

HC Bratislava: Mega – Valjent, Kuzmín, Ficel, Pavešic, Hřebíček, Vidovič, Guoth – Mikolášek, Kalináč, Klučiar – Danišovský, Prokop, Musliu – Šalka, Kratochvíla, Ondris – Puš, Bednarič, Brodek.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, HC Topoľčany
Od začiatku sa hral v Topoľčanoch rýchly hokej, šance sa striedali na oboch stranách, no miernu prevahu mali hostia. Domáci brankár Halo ale zavrel bránku a bol oporou svojho tímu. Prvý gól tak padol až v 26. minúte, kedy sa k odrazenému puku na modrej čiare dostal Hruška a bombou prekonal hosťujúceho brankára. Hostia sa v ďalších minútach snažili o vyrovnanie, na druhej strane mohol vedenie domácich poistiť Laššo. V závere druhej časti hrali hostia aj presilovku štyroch proti trom, no tri výborné zákroky previedol opäť Halo.

Domácemu brankárovi v úvode tretej tretiny pomohla aj žrď, ktorú trafil Mikolášek. Bratislava sa dočkala vyrovnania v 49. minúte, kedy bol prísne vylúčený domáci Hrudík a po peknej akcii strelil gól Kalináč, ktorý v minulosti patril medzi opory Topoľčian. Ďalší gól už napriek šanciam na oboch stranách nepadol, opäť obaja brankári predvádzali pekné zákroky. Rozhodnúť museli až nájazdy, za domácich sa presadili Uhnák, Tomčák i Podstavek, za hostí bol úspešný iba Ficel. Škvrnou zápasu bol však výkon dua hlavných rozhodcov, ktorí mali dvojaký meter a niekedy ani samotní hráči na oboch stranách nechápali, ktoré fauly potrestali vylúčením a ktoré nie...

 

HK Martin – HK Spišská Nová Ves 4:3sn (2:1, 1:1. 0:1 - 0:0)

Góly: 18. Pokrivčák (Zeliska, Rusina), 20. Jurášek (Tabaček, Pacalaj), 36. Dírer (Pokrivčák, Zeliska), rozh. náj. Jurášek – 20. Olejník (Vartovník), 28. Zwick (Koky), 46. Olejník (Vartovník, Nagy). Strely: 43:22. Vylúčenia: 4:7 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Druga – Knižka, Drblík. Diváci: 1702.

Martin: Gavalier – Lavička, Tabaček, Burzík, Pacalaj, Themár, Rusina, Oravec – Rudzan, Langhammer, Markovič – Brezniak, Juráček, Poliaček – Pokrivčák, Dírer, Zeliska – Brveník, Barto, Paulíny.

Spišská Nová Ves: Surák – Vantroba, Zekucia, Cvengroš, Osuský, Kyčák, Turan, Krmenčík – Olejník, M. Nagy, Vartovník – Zwick, Koky, Macko – Štrauch, Pastucha, Ondov – Bača, Rááb.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Martin mal v úvodnej tretine viac z hry, nedokázal ale viaceré príležitosti premeniť na gól. Zmenu stavu priniesla až 18. minúta spojená s usmernením puku do bránky v podaní Pokrivčáka. Toho nasledoval v záverečnej minúte dejstva Jurášek, ktorý svoj postup útočným pásmom pretavil v druhý gól. Hostia sa zníženia dočkali v záverečných sekundách prvej tretiny. Olejník využil zaváhanie domácej obrany a nedal brankárovi šancu. Vyrovnávajúci gól hostí prišiel v 28. minúte kedy sa nebránený Zwick mohol presadiť z bezprostrednej blízkosti domácej bránky. Domáci síce odpovedali po góle Dírera, na plný bodový zisk to ale nestačilo. V úvodných minútach tretej tretiny dokázal doraziť puk pred bránkou Olejník a začínalo sa odznova. Domáci mali niekoľko príležitostí rozhodnúť v riadnom hracom čase, najmä zásluhou viacerých presilových hier, dnes však nemali svoj deň. Rozhodnutie nepadlo ani v predĺžení, v Martine tak po týždni prišli na rad opäť nájazdy. V nich uspeli iba domáci hráči, v druhej sérii najskôr Jurášek, po ňom aj Poliaček a nakoniec Markovič. Martin si tak pripísal na domácom ľade ďalšie dva body. 

 

HC Mikron Nové Zámky B – HK 95 Považská Bystrica 1:8 (0:4, 0:0, 1:4)

Góly: 55. Dobrotina – 7. Dolinajec (Cíger, Zlocha), 14. Zlocha (Cíger, J. Ďurkech), 19. Zlocha (Cíger, Frančovič), 20. Mokrohajský (Danielčák, Pšurný), 46. Koleda, 48. Trška (Pšurný), 50. Dolinajec (Cíger, J. Ďurkech), 60. Koleda (L. Ďurkech, J. Ďurkech). Strely: 12:71. Vylúčenia: 5:3 na 2 min. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Šotek, Kovalík. Diváci: 58.

Nové Zámky B: Glosár – Sabo, Kudrna, Sorokin, Evdokimov, Židulják, Štefánik, M. Petro, Jesenský – Baroš, Ľ. Buc, Kucsera – Janka, Danilov, Hariš – Ryšavý, Voros, Dobrotina. 

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Niník, Augustín, Frančovič, Trška – M. Dolinajec, Zlocha, Cíger – Danielčák, Pšurný, Mokrohajský – Špankovič, Turan, Koleda – Miro, Németh, Bednár. 

Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky 
Mladíci z Nových Zámkov sa po dlhšom čase predstavili na domácom ľade, no po zápase dôvod na radosť nemali. Hostia z Považskej Bystrice si v prvej tretine vytvorili pohodlný štvorgólový náskok, keď Glosára v domácej bráne prekonali Dolinajec, Mokrohajský a dvakrát Zlocha. V prostrednej tretine sa gólovo odmlčali, zásluhu na tom mal práve domáci brankár, ktorý si pripísal 17 úspešných zákrokov. Naopak, hosťujúci Klinčúch musel zasahovať iba dvakrát. Posledná tretina priniesla 5 gólov, z toho až štyri do siete Nových Zámkov. Úspešnými strelcami boli Koleda, Trška, a opäť Dolinajec s Koledom. Čestný úspech domáceho mužstva zaznamenal päť minút pred koncom riadnej hracej doby Marco Dobrotina.